
سلام و خسته نباشید خدمت کاربران عزیز هایپرتمپ امروز قراره با یه آموزش خیلی خاص همراهتون باشیم. خوب امروزه سایت ها و وبلاگ های بزرگی ساخته میشن که دارای قالب ها و پوسته های متفاوت، خاص، زیبا و حذاب هستند. اگر شما هم از کسانی که هستید میخواهید از این قالب ها استفاده کنید و یا با ترجمه قالب های خارجی رایگان از آنها استفاده کنید بهتره این آموزش هایپرتمپ رو دنبال کنید.
توجه *: این آموزش صرفا جهت کسانی است که با کسب اجازه از سایت مورد نظر میتوانند آن را ترجمه کنند در غیر این صورت استفاده و ترجمه قالب سایت دیگران بدون کسب اجازه غیرقانونی بوده و پیگرد قانونی دارد لذا قبل از ترجمه حتما از سایت مورد نظر اجازه بگیرید. اما ترجمه قالب های خارجی مشکلی ندارد.
ترجمه قالب کار آسان اما بسیار وقت گیر است پس اگر از کدنویسی و یا جایگزاری آنها توانایی دارید از این آموزش استفاده کنید.
مرحله اول - ذخیره قالب برای ویرایش و دسترسی به کد های سورس ( کد های قالب )
در این مرحله باید صفحه نخت سایت مورد نظر را دخیره کنید تا بتوانید به کد های آن دسترسی داشته باشید. برای اینکار وارد مرورگر خود بشوید و پس از وارد شدن به سایت مورد نظر با استفاده از کلید های ترکیبی ctrl+s صفحه مورد نظر را به صورت html ذخیره کنید. پس از ذخیره کردن صفحه نخست حالا نوبت به صفحات دیگر هم میرسد سپس یکی از پست های سایت باز کرده و صفحه پست را نیز مطابق روش قبل ذخیره کنید. صفحات دیگر هم مانند این صفحات ذخیره کنید. حالا به پوشه ای بروید که فایل html سات را ذخیره کرده اید. یه فایل به اسم سایت با فرمت html و یک پوشه با اسم سایت و در تنهایش _files وجود دارد که این پوشه فایل های قالب را شامل میشود که برای دسترسی آفلاین لازم است و در مراحل قبل آپلود میشود. به طور کلی پوشه حاوی قالب سایت به صورت زیر میباشد:
نکته مهم *: در هنگام دخیره قالب فایل های آن نیز به همراه قالب دانلود و ذخیره میشود اما برخی اوقات این کار انجام نمیشود. برای دانلود تمام عکس ها، بکگراند ها، فایل ها و ... باید به صورت دستی با استفاده از روش زیر اقدام کنید.
توجه: فایل قالب با فرمت html یا htm ذخیره میشود که هیچ فرقی با یک دیگر ندارند.
روی صفحه ها سایت یا قالب مورد نظر کلیک راست کلید کنید. گزینه view page info را انتخاب کنید. از بالای سربرگ ها به سربرگ media بروید. در این بخش لینک هایی را مشاهده میکنید. روی یکی از لینک ها کلیک کنید و سپس با استفاده از کلید ترکیبی ctrl+a تمامی لینک های انتخاب کنید و گزینه save as رو انتخاب کنید و تمامی فایل ها و عکس را در پوشه قالبی که دخیره کردید و درون پوشه فایل ها دانلود کنید. برای مثال درون پوشه hypertemp_files. حالا تمامی فایلها و عکس ها و خود قالب دانلود و ذخیره شده اند و برای ویرایش و ترجمه آماده هستند.
مرحله دوم - ویرایش متاتگ های و اطلاعات قالب ( راستچین کردن قالب های خارجی )
برای ویرایش کد های قالب فایل html قالب را توسط نوتپد یا ادیتور های دیگر بازکنید. حالا صفحه ای پر از کد مشاهده میکنید البته این کد های به دلیل دانلود و ذخیره بهم ریخته اند برای مرتب کردن کد را کپی کنید و در وبسایت htmlformatter.com آنها را مرتب کنید. برای اینکار پس از باز کردن فایل html قالب، کد ها را کپی کنید و در سایت بالا جایگذاری کنید حالا با استفاده از دکمه format آنها را مرتبط کنید مشاهده میکنید که کد ها مرتب شده اند حالا کد ها را دوباره از سایت کپی کنید و به کد ها درون فایل قالب جایگذاری کنید.
حالا فایل قالب را بازکنید مشاده میکنید که درون مرورگر خود این فایل باز شده است و قالب سایت به صورت کاملا مشاهده میشود. پس از ویرایش میبایست که این صفحه یا فایل html را رفرش کنید تا تغییرات را مشاهده کنید. برای این کار از کلید f5 استفاده کنید.
اگر قالب شما فارسی است مرحله الف را رد کنید و مرحله ب را مطالعه کنید.
مرحله الف: چون قالب شما خارجی است و چپ چین است میباست زبان آن را فارسی کنید و آن را راست چین کنید. برای اینکار در خط های اول قالب دنبال تگ <html> بگردید و آن را به <html lang="fa"> تغییر بدهید. سپس تگ <body> را پیدا کرده و آن را به <body dir="rtl"> تغییر بدهید. حالا قالب خارجی شما فارسی و چپ چین شده است. اگر عناصر چپ چین نشد تگ <html lang="fa"> را به <html lang="fa" dir="rtl"> تغییر بدهید.
مرحله ب: حالا نوبت این است که متاتگ های قالب را پاک کرده و آنها را به نام خود تعویض کنید. و یا تگ های مورد نظرتان جای گذاری کنید. برای اینکار تمامی متاتگ های قالب را پاک کنید یعنی تمامی تگ هایی که با meta شروع میشوند پاک کنید و با کد های زیر جایگزین کنید.
سپس کد های بالارا که جایگزین کردید با توجه به سایت خود ویرایش قسمت های فارسی را ویرایش کنید فقط.
مرحله سوم - ویرایش فایل های قالب و شخصی کردن (اختصاصی کردن ) آنها
حالا نوبت این است که فایل های قالب را ویرایش و شخصی سازی کنید ( مانند لوگوی، بنر ها، آیکن ها و ... ) اگر تصمیم به تغییر رنگ یا استایل قالب دارید پس از تغییرات و ویرایش استایل تمام فایل ها را آپلود کرده و لینک آنها با لینک های در قالب جایگزاری کنید.
برای مثال آدرس و لینک استایل در قالب ذخیره شده به شکل زیر است:
پس از آپلود لینک جدید را کپی کنید و به جای لینک قدیمی جایگزین کنید به صورت زیر میشود:
تمامی لینک های و فایل ها را آپلود کنید و لینک آنها را که از سایت شماست جایگزین کنید.
توجه *: لینک برخی از عکس های مانند تصاویر زمینه را باید در فایل استایل جایگذاری کنید. پس از آپلود لینک آنها را در استیل جایگزین کنید.
خوب در این بخش نحوه ذخیره، ویرایش و آپلود و جدیدسازی لینک ها را و ویرایش متاتگ ها را آموختیم. امیدوارم این مقاله مورد علاقه شما قرار گرفته باشد. ادامه آموزش در بخش های بعدی توسط تیم هایپرتمپ.